Home Gezondheid 5 feiten over tanden poetsen die je nog niet wist

5 feiten over tanden poetsen die je nog niet wist

door Mike

De meeste mensen staan er niet altijd bij stil, maar we behoren onze tanden minstens tweemaal per dag te poetsen: voor het slapen gaan en als je wakker wordt. Lang niet iedereen weet echter alles over tanden poetsen of over de tandenborstel. Lees de tekst hieronder door voor 5 feiten over tanden poetsen die je nog niet wist.

1.     Tandenborstel goed bewaren

Lang niet iedereen denkt eraan, maar op moment dat je het toilet doorspoelt spreken we van een aërosoleffect. Het is verstandig om je tandenborstel minimaal 1 meter van het toilet en van de rand van de wasbak te bewaren. Heb je een compacte badkamer met weinig ruimte en opbergplaats? Vergeet dan niet om tenminste je tandenborstel voor en na gebruik grondig uit te spoelen.

2.     Een tandenborstel delen

Volgens onderzoek vinden de meeste mensen het niet erg om hun tandenborstel met anderen in huis te delen. 24% deelt hun tandenborstel met een partner, 18% met een kind en 7% met een vriend of vriendin. Het is echter belangrijk om te zorgen voor de juiste tandenborstel voor elke leeftijd en om altijd te blijven denken aan je eigen hygiëne.

3.     Je gezondheid gaat vooruit

Naast het feit dat je tanden schoner zullen zijn door je tanden te poetsen en mondaandoeningen die tot tandbederf kunnen leiden worden voorkomen, gaat ook de algehele gezondheid vooruit. Een ongezonde mond kan namelijk leiden tot andere aandoeningen, waaronder psoriasis, artritis, osteoporose, Parkinsons, Alzheimer’s, luchtweginfecties, diabetes en hart- en vaatziekten.

4.     Niet flossen?

Vergeten je tanden te flossen? Door niet te flossen loop je zeker 40% van al het tandoppervlak mis. Naast het dagelijks tweemaal poetsen van je tanden is ook flossen en het gebruik van kwalitatief goede tandpasta essentieel voor een optimale mondhygiëne.

5.     Tanden poetsen over een levensduur

Gemiddeld zijn we over ons hele levensduur 38 en een halve dagen lang onze tanden aan het poetsen. De meeste mensen poetsen hun tanden 45 tot 70 seconden per dag, terwijl het juist aanbevolen is om 2 tot 3 minuten per poetsbeurt aan te houden.

Ook interessant