Home Zakelijk Ont-stressen na een lange werkdag: 5 tips voor ontspanning

Ont-stressen na een lange werkdag: 5 tips voor ontspanning

door Mike

We hebben het allemaal wel eens druk op het werk. Vaak moeten er nog opdrachten worden afgehandeld, deadlines worden gehaald of talloze mails worden weggewerkt. Met die gedachte wordt het moeilijk om jezelf te ontspannen na de werkdag, waardoor je ook frisser kunt starten aan een nieuwe dag morgen. Je komt hieronder 5 handige tips tegen die je kunt gebruiken om te ontspannen na een lange werkdag.

1.     Beëindig je werkdag goed

Zorg ervoor dat je bij het verlaten van je werkplek, alle taken netjes zijn afgerond. Zoals de Amerikanen zeggen: ‘call it a day’. Werk alle mails weg en maak een ‘to-do’ lijstje van de taken die je de dag erna moet uitvoeren. Doe overigens gedurende de laatste 30 minuten werktijd geen moeilijke taken zodat je de dag goed kunt beëindigen.

2.     Even niets doen

Doe na het werk even helemaal niets. Je kunt even de tijd nemen voor jezelf en op de bank hangen, televisie kijken of een boek lezen. Het is belangrijk om een momentje voor jezelf te nemen voor innerlijke rust.

3.     De reistijd optimaal gebruiken

Maak optimaal gebruik van de reistijd van en naar je werk. Ben je net klaar met werken en ga je het openbaar vervoer, de fiets of de auto nemen? Sluit je dag dan op een vredige manier af door naar lekker muziek te luisteren of door het maken van leuke plannen voor de avond.

4.     Zorg voor beweging

Het lichaam heeft veel te verduren, vooral na een lange werkdag. Je kunt ontstressen door regelmatig op te staan tijdens het werk zodat je je spieren kunt strekken. Na het werk is ook voldoende beweging belangrijk. Denk bij beweging niet alleen aan sporten in een sportschool, maar ook aan simpelweg buiten wandelen, de hond uitlaten of yoga doen.

5.     Warme douche

Een warme douche kan goed helpen voor ontspanning. Zo kun je je werkdag als het ware van je ‘afspoelen’. Een warme douche doet ook wonderen voor gespannen schouders, nekpijn en hoofdpijn. Je kunt je doucheritueel compleet maken door badzout toe te voegen.

Ook interessant