Home Gezondheid 5 ochtendrituelen om je dag ‘fris en fruiting’ te starten

5 ochtendrituelen om je dag ‘fris en fruiting’ te starten

door Mike

De voordelen van een ‘fris en fruitige’ start van de dag is dat je meer energie hebt gedurende de dag. Je hebt daarnaast meer creativiteit, je bent helderder, je kunt je beter concentreren en je humeur is beter. Een goed ochtendritueel zorgt ten slotte voor balans, minder stress en meer motivatie. In de tekst hieronder kom je te weten welke de 5 beste ochtendrituelen zijn voor een frisse en succesvolle dag.

1.     Voorbereiding op de avond ervoor

Om in de ochtend fris op te staan, moet je de avond ervoor voorbereiden. Zo kun je profiteren van een optimale nachtrust en op tijd naar bed gaan. Denk aan taken als:

  • Kleding klaarzetten voor de ochtend.
  • Geen telefoon of televisie een uur voor je naar bed gaat.
  • Een ‘to-do’ lijst maken voor de volgende dag.

2.     Mediteren

Is de wekker afgegaan? Snooze deze dan niet. Sta meteen op en maak direct je bed op. Je telefoon kun je nog even laten liggen. Begin na het opstaan direct met ademhalingsoefeningen of door te mediteren. Door in de ochtend te mediteren wek je positieve gevoelens op in zowel het lichaam als de geest en daarnaast geniet je van innerlijke rust en balans.

3.     Gezond ontbijt

Zorg ervoor dat je gezond en gevarieerd eet in de ochtend. Sla het ontbijt niet over en probeer op tijd te eten. Tijdens je slaap verlies je veel vocht, dus drink een glas water om de vochtbalans weer te herstellen. Je voelt je zo alerter, meer gefocust en productiever.

4.     Ochtend work-out

Na het slapen is je lichaam nog stijf en goede stretchoefeningen helpen goed. Je kunt wat lichte oefeningen doen naast je bed, maar nog verstandiger is om buiten een rondje te gaan rennen of wandelen. Er zijn ook mensen die kiezen voor het bezoeken van een sportschool.

5.     Neem een koude douche

Onderzoek toont aan dat een koude douche in de ochtend goed voor je lijf is, vooral voor het immuunsysteem. Na een koude douche voel je je zeker ‘fris en fruitig’, klaar voor een succesvolle dag.

Ook interessant